Нарко мафијаш именуван за министер во Венецуела


Претседателот на Венецуела, Николас Мадуро синоќа го именува Тарек Ел Ајсами за министер за нафта, кој во САД е обвинет трговија со дрога.

Американските власти неодамна Ел Ајсами го додаоа на листата десет најбарани бегалци.

Тој е на мета на американските санкции од 2017 година откако беше означен како голем трговец со наркотици. САД минатата година подигнаа обвинение против Ајсами поради кршење на санкциите.

Претседателот на Венецуела, Николас Мадуро синоќа го именува Тарек Ел Ајсами за министер за нафта, кој во САД е обвинет трговија со дрога.

Американските власти неодамна Ел Ајсами го додаоа на листата десет најбарани бегалци.

Тој е на мета на американските санкции од 2017 година откако беше означен како голем трговец со наркотици. САД минатата година подигнаа обвинение против Ајсами поради кршење на санкциите.