Напаѓачот од Ница официјално обвинет за терористичко убиство

 Сè уште хоспитализиран, Брахим Ауисауи, ивршител на терористичкиот напад во базиликата Ница, беше сослушан од еден истражен судија одговорен за предметот, по што официјално беше обвинет за терористичко убиство и затворен, јави дописникот на МИА.

Брахим Ауисауи, 21-годишен Тунижанец кој уби еден маж и две жени со нож на 29 октомври во базиликата во Ница, е обвинет за терористичко убиство и затворен, објави националното анти-терористичко обвинителство во соопштението за печатот.

Ауисауи, беше сериозно повреден за време на апсењето и беше позитивен на коронавирус, тој беше пренесен на почетокот на ноември од болница во Ница во болница во регионот на Париз. Неговата здравствена состојба е подобрена неодамна, дозволувајќи му сослушување од истражен судија за борба против тероризам, кој по сослушувањето официјално го обвини.