Најголемо зголемување на инфекции во Русија од јуни

Русија објави нови 7.523 случаи на корона вирус, најголемо дневно зголемување од 22 јуни, јави новинската агенција Тасс.

Русија, исто така, пријави и 169 нови смртни случаи од вирусот, со што бројот на смртни случаи достигна 20.225.