Наддавање со досега необјавени песни на Џон Ленон


Данска– Аудиокасета со снимка на која Џон Ленон пее досега необјавени песни за време на неговиот престој во Данска 1970 година, ќе биде ставена на аукција. Снимката е проценета меѓу 27.000 и 40.000 евра и трае 33 минути. Им припаѓа на четворица мажи кои го запознале Ленон како адолесцент.

Пејачот од „Битлс“ минал дел од зимата 1969-1970 година на западниот брег на Данска.

Наддавањето ќе се одржи на 28 септември во Копенхаген, објави аукциската куќа „Брун Расмусен“.

Снимката е сосема уникатна бидејќи содржи и разговор. Снимена е по прес-конференција, кога средношколци, заедно со неколку новинари разговараа со Ленон, па тој им отпеа неколку песни. Тука ја има и „Radio Peace“, којашто никогаш не е објавена.