Мустафа реизбран на чело на Демократскиот сојуз на Косово

Досегашниот лидер на Демократсјиот сојуз на Косово (ЛДК), Иса Мутафа денеска, на деветтото Изборно собрание на ЛДК, е повторно избран за лидер на на таа најголема косовска опозициска партија, јави дописникот на МИА од Приштина.