Монако: Принцот Жак и принцезата Габриела тргнаа на училиште

Монако-Принцот Жак и принцезата Габриела од Монако се во трка со принцот Џорџ и принцезата Шарлот да победат како најфотогенично кралско дуо.

Принцот Алберт и принцезата Шарлин неодамна споделија ретка фотографија од 5-годишните близнаци на официјалната страница на Фејсбук во палатата. Искрената слика беше направена на нивниот прв училишен ден и ја прикажува принцезата Габриела како ја поправа косата на принцот Жак пред да се упатат внатре во училницата.

На фотографијата кралските близнаци носат службени училишни униформи. Облеката на Габриела се состои од бела кошула закопчена, во комбинација со темносино здолниште и розова торба за книги. Жак носи ист комплет, но со панталони и црн ранец.

Принцот Жак и принцезата Габриела се единствените деца на принцот Алберт и неговата сопруга, принцезата Шарлин. Принцот е прв во линијата на сукцесија, и покрај фактот дека тој е помлад од неговата сестра. (Монегашкиот трон не ги смени своите родови правила како британските кралски служби, кои ја изменија парадигмата за луѓето како принцезата Шарлот да можат да го задржат својот ранг, без оглед на помалите браќа.)