Моден дијалог без публика: Пролетната ревија на Армани онлајн

Италија– Џорџо Армани беше првиот во Милано што реши да го одржи своето истоимено есенско шоу зад затворени врати во февруари, поради избувнувањето на пандемијата на коронавирусот,а дизајнерот одлучи уште еднаш да се определи за овој формат без гости, со оглед на сè уште неизвесното сценарио со пандемијата.

Шоуто „Емпорио Армани“ пролет / лето 2021 година, наречено „Градење дијалози“, ќе се претстави дигитално како специјално видео што ќе се емитува на 24 септември во 11:30 часот на една посветена мини страница, Emporioarmani-buildingdialogues.com, на социјалната мрежа на брендот мрежи и на платформата на италијанската Камера дела Мода.

Во видеото, снимено во седиштето на компанијата на Виа Бергоњоне во Милано, колекцијата Емпорио Армани ќе ја носат модели, како и млади актери, пејачи, танчери и фигури од индустриите поврзани со заедницата на брендот, но не беа дадени дополнителни детали на време на пресување „Со своите згради, архитектонскиот амбиент е динамичен простор што, заедно со ѕвездите и гледачот, помага да се изградат дијалози што ја симболизираат отвореноста кон другите и кон светот“, изјавија од компанијата во неделата.

Промовираната пролетна ревија на Џорџо Армани, наречена „Безвремени мисли“, ќе се емитува за прв пат на телевизија, на 26 септември, во ударен термин на италијанскиот канал La7, како и на „Армани.ком“, на социјалните мрежи на брендот и на платформата на италијанската модна комора. „Дизајнерот ја донесе оваа одлука за да може шоуто што ќе се снима зад затворени врати да ужива во огромна публика“, изјавија од компанијата.

Насловот на колекцијата упатува на долгогодишната идеја на дизајнерот за безвременски стил. Ова беше повторено во април кога Армани испрати отворено писмо до WWD во кое реагираше на написот објавен овде еден ден порано и се залагаше за можноста кризата да попушти кон побавната мода и долготрајните дизајни, кои тој долго ги прифаќаше, и до колекциите усогласени за сезони, кои тој ги одобри со продолжување на летната сезона во септември, за почеток.

Армани во мај откри дека тука во септември ќе ги претстави своите истоимени и машки и женски ревии Емпорио Армани. Шоуто „Армани привју“ беше одложено од минатиот јули за јануари 2021 година и ќе се одржи во Милано во неговото седиште во Виа Боргонуово, Палацо Орсини од 17 век, а не во Париз. Колекцијата ќе биде без сезона и ќе содржи зимски и летни парчиња.

Миланската модна недела, посветена и на женските и на машките колекции, треба да се одржи од 22 до 28 септември, мешајќи дигитални настани со околу 28 физички ревии.