МНТ и Турски театар ги откажаа претставите за денес и утре


Фото: Б. Грданоски

Македонскиот народен театар (МНТ) и Турскиот театар во Скопје ги откажаа претставите за денес и утре, поради убиството на 14-годишната Вања Ѓорчевска и вознемиреноста на јавноста.

 

МНТ уште вчера ја откажа изведбата на претставата „Кец на десетка“, а откажана е и вечерашната изведба (5 декември) на „Животот е прекрасен“.

Турски театар соопшти дека ги откажува претставите „Домот на Куклата“ и „Слугинки“ кои требаше да бидат изведени вечерва (5 декември) и утревечер (6 декември). Турски театар е сместен во просториите на Театар Комедија.