МНР апелира да се избегнуваат патувања во Израел и регионот


Фото: Б. Грданоски

Поради информациите за можно влошување на безбедносните состојби во Израел и регионот, Министерството за надворешни работи апелира македонските државјани да избегнуваат патувања кои не се неопходни во Израел, Иран, Либан и палестинските територии.

Од МНР потсетуваат на дежурниот телефон на Амбасадата на Северна Македонија во Тел Авив + 972 549 267 378 (мејл адреса [email protected]), како и дежурните телефони на Министерството за надворешни работи +389 75 273 732/ +389 268 736 (меил адреса [email protected] ).