„Becoming“ на Нетфликс: Мишел раскажа за бракот со Барак Обама

САД– Во мемоарите на Мишел Обама (56) кои станаа бестселер , Becoming, поранешната прва дама е искрена за тешкотиите со кои се соочиле со својот сопруг низ 30-те години поминати заедно. Иако нивната посветеност еден на друг остана стабилна откако се венчаа во октомври 1992 година, нивните животи се искомплицирале додека таа се борела да затрудни, и откако се родиле ќерките Малија и Саша.

Г-ѓа Обама откри дека претрпела спонтан абортус и можела да ги добие ќерките само преку ин витро оплодување (ИВФ). Откако се родиле нивните ќерки, двојката морала да балансира меѓу нејзината моќна правна кариера,  бурната кариера на нејзиниот сопруг како политичар и стресот да бидат родители.

И во нејзиниот нов документарен филм „ Becoming“ на Нетфликс, Мишел размислува за нивните рани години како двојка.

„Тој беше многу различен, и беше различен од мене и ме предизвикуваше на различни начини. Знаев дека тој е цунами што доаѓа по мене, и ако не бев силна делување, ќе ме зафатеше. Не сакав само да бидам само украс на неговите соништ, туку рамноправен партнер. Така, тоа ме принуди да работам и да размислувам и да донесувам правилни одлуки“, сподели во документарецот.

Г-ѓа Обама, исто така, раскажа и за некои од отстапките што ги направи во име на нивното растечко семејство.

“Мојот однос со Барак се однесуваше на нашето партнерство.Не беше лесно да се балансира межу двајца моќни и амбициозни , признава таа.

“Она што навистина го смени беше раѓањето на нашите деца. Тоа навистина го отежнуваше нашиот однос. Морав да попуштам, а тоа беа моите аспирации и соништа. Јас ја направив таа отстапка, не затоа што тој рече: Мора да се откажеш “.

Во документарецот на  „Нетфликс“, г-ѓа Обама е отворена и за бракот и советувањето со нејзиниот сопруг, тема на која се осврна и во своите мемоари и турнејата за промоција на книгата.

Зборувајќи со модераторот Гајл Кинг, г-ѓа Обама признава дека првично мислела дека советувањето ќе го „поправи“ поранешниот претседател.

„Советувањето ми помогна да разгледам:„ Како можам да ја преземам контролата врз мојата среќа во рамките на нашиот брак? ‘ Но, тоа е тешко, тешко е. Тешко е да се спојат два животи заедно “, објаснува таа, додавајќи подоцна,„ И според моето гледиште, јас го однесов Барак на брачни советувања за да го поправат. И тогаш тој почна да ме гледа во мене. Бев како: ‘Зошто зборуваш со мене?’ Јас сум совршен“.

На овие советувања, г-ѓа Обама научила една животна лекција.

-Една од работите што ја научив е дека мојата среќа не зависи од тоа што ме прави среќна, сподели г-ѓа Обама.

За време на настапот во вечерното шоу на Џими Фалон во декември 2018 година, таа изјави дека сите бракови бараат работа.

„Има многу млади кои ме гледаат во мене и на Барак … и тие мислат дека се е совршено. Но, сакам младите да знаат дека бракот е работа. Дури и најдобрите бракови бараат работа “, рече таа.

„Не сакам младите да се откажат од врската кога имаат тешкотии. Затоа секогаш велам: Гледај, ако си во брак 50 години, а 10 од нив се ужасни, ти добро минуваш ‘. Секој би ги искористил овие шанси “, сподели таа.

Документарниот филм „Нетфликс“ истакнува и неколку особено слатки моменти помеѓу двојката.

Обраќајќи се за распродадената турнеја на неговата сопруга, поранешниот претседател се шегува во еден момент: „Забавно е да ја слушате како ги раскажува овие приказни. Некои од нив, знаете, дел од мене се како’ ’. Само секунда. Тоа е не точно како се случи тоа ‘.