Мерил Стрип позираше со децата и зетовците на црвен килим- поводот е наградата „Гала икона“


Тоа беше „семеен портрет“ за најголемата актерка во Холивуд, Мерил Стрип, која ги покани сите нејзини деца да ѝ се придружат на Гала вечерта на Музејот на Филмската академијата  во Лос Анџелес . Целото семејство позираше на тепихот иако децата на Стрип генерално остануваат надвор од центарот на вниманието кога станува збор за славата на нивната мајка и кога прима награди. 

На црвениот килим сите беа присутни , вклучувајќи го и синот на Стрип, Хенри Волф и ќерките Меми, Грејс и Луиза. Сопругата на Хенри, Темрин Сторм Хокер и сопругот на Грејс,  наградуваниот продуцент Марк Ронсон, исто така позираа за импровизираниот семеен портрет.

Како да ѝ требаше уште една почест да ја додаде во својата импресивна колекција, Стрип ја однесе наградата Гала икона на Музејот на Академијата, која и ја врачи Грета Гервиг. Минатата година, Џулија Робертс, ја зеде истата награда.

Забележливо отсутен беше поранешниот сопруг на Стрип, Дон Гамер. Стрип и Гамер споделија дека биле разделени шест години уште во ноември, а претставникот на Пејџ Шест и кажал дека одлучиле да имаат „одвоени животи“. Последен пат кога заедно присуствуваа на црвен тепих беше церемонијата на Оскарите во 2018 година.