Маж се полеа со бензин и се запали пред зградата на хрватската Влада


Маж се полеа со бензин и се запали утрово пред зградата на хрватската Влада во Загреб, јавија хрватските медиуми

Состојбата на повредениот засега се уште не е позната.

Очевидец за Јутарњи рекол човекот кој се полеал со бензин бил видно растроен.

Сведок: Беше расеан
Сведок на настано за „Јутарњи лист“ изјави дека видел човек како се полева со течност во непосредна близина на зградата на Владата и бил видно растроен.

За овој потег многу брзо било известено обезбедувањето. Пред да тргнат кон него, човекот веќе бил зафатен од пламен.

Кога пристигнала итната помош, мажот уште бил жив.