Маск потврди: X се претвора во апликација за запознавање


Елон Маск потврди на интерен состанок дека X ќе се претвори во апликација за запознавање, што е дел од целокупната трансформација на платформата во „апликација за секого“.

Платформата X (порано позната како Твитер) наскоро добива нови функции, кои ќе ѝ овозможат да понуди потечно искуство на запознавање со други луѓе за состаноци и дружење, како што посочи сопственикот Елон Маск.

Одлуката X да се претвори во апликација за запознавање е дел од целокупниот план на Маск да го направи X „апликација за секого“, односно апликација која ги има сите функции на најсимнуваните апликации на телефоните.

Главните апликации што корисниците ги преземаат на своите телефони вклучуваат банкарски услуги, следење на берзата, криптовалути, услуги за пораки и повикување. Маск сака да го понуди сето ова на едно место, а истовремено да имплементира функции од други апликации.

Маск во разговор со вработените во компанијата го спомна „X Dating“ и истакна дека тој самиот пронашол луѓе на платформата и дека корисниците можат да проценат дали некој е добра можност врз основа на тоа што го објавува.

Ова беше одговорено од Линда Јакарино, извршен директор на X, која се шегува: „Значи, X Dating демне зад аголот?“, на што Маск одговори: „Да. Веќе има некои работи до одреден степен. Но, мислам дека можеме да ја подобриме ситуацијата за состанување“.