Манекенка во бикини на која и се гледа лузна од царски рез во новото издание на „Спортс илустрејтед“


САД– За прв пат во 58-годишната историја на магазинот, во изданието на Sports Illustrated Swimsuit ќе биде претставена манекенка која ја покажува својата лузна од царски рез.

Пораката е да се прикаже убавината на мајчинството и да им се помогне на жените кои поминале низ царски рез да се чувствуваат горди, а дополнително да се нормализираат разговорите за сите закрепнувања и тела после породувањето.

Претставената манекенка, Кели Хјуз, е мајка со царски рез, која претходно соработувала со брендот.

Брендот на Hirschhorn, Frida Mom, е во мисија да ги поддржи жените преку нивната физичка трансформација во мајчинство и неодамна го лансираше C-Section Recovery, кој е прва од ваков вид производна линија дизајнирана да го подобри искуството за опоравување на мајките.

Фрида мама се соочи со пречки кога се обидуваше да ги пренесе пораките, вклучително и во 2020 година, кога брендот рече дека нејзината реклама за Оскарите не била прифатена од ABC или од Академијата за филмски уметности и науки за да се емитува за време на гала настанот , поради упатствата на Академијата за „премногу графички со делумна голотија и демонстрација на производи“.

„ГМА“ претходно објави дека царски рез е хируршка процедура која се изведува за да се породи бебе преку абдоменот на родителот, наместо преку вагината. Тоа е процедура која во некои случаи може да се планира, а во други се прави на поитна основа ако породувањето не напредува или ако здравјето на мајката или бебето е во опасност, според Американскиот колеџ за акушери и гинеколози. (ACOG).