Мал херој спаси девојка од киднапирање


Тјернан Мекрејди однесе 18-годишна девојка на сигурно откако забележал дека ќе ја киднапираат, а полицијата вели повеќето возрасни би се шокирале во таква ситуација.
Момче од Северна Ирска спаси тинејџерка од киднапирање, откако видел како тројца на сила се обидуваат да ја внесат во комбе, а тој почнал да вика пишува Мирор.
Настанот се случил во Дери, а момчето викало по киднаперите, се додека тие не се откажале од намерата и не ја оставиле девојката. Мекрејди ѝ помогнал да побегне.
Полициската служба на Северна Ирска, го нарече момчето херој, а тој доби и медал на честа.
полицијата на Фејсбук му се заблагодари.