Макрон: За прекршување на полицискиот час казна од 135 евра

Францускиот претседател Емануел Макрон во средата изјави дека секој што ќе прекрши полициски час што треба да се воведе во поголемите градови ќе биде казнет со 135 евра.

Говорејќи во интервју емитувано на националната телевизија, Макрон рече дека, додека трае полицискиот час, луѓето ќе мора да заборават на ноќните посети на ресторани или на куќи на пријатели. Суштинските патувања за време на полицискиот час сепак ќе бидат дозволени.

Тој рече дека нема да има ограничувања за јавниот превоз, а луѓето сепак ќе можат да патуваат меѓу француските региони без ограничувања.