„Макпетрол“: Цената на природниот гас ќе се намали за околу 200 евра


Фото: Б. Грданоски

Согласно договорот помеѓу „Макпетрол“ АД Скопје и „Гаспром експорт“, како и движењето на цената на природниот гас на светските берзи, „Макпетрол“ АД Скопје ги известува своите потрошувачи и пошироката јавност дека цената на природниот гас за октомври ќе се намали за околу 200 евра за 1000 нормални метри кубни, во однос на цената за септември оваа година.

 

Воедно, сакаме да информираме дека малопродажната цена на погонското гориво за моторни возила, Метан (CNG), се намалува за 20 денари за килограм, односно ќе изнесува 184 денари за килограм.