Македонија и денеска во портокалова фаза – не излегувајте без потреба


Македонија и денеска се наоѓа во портокалова фаза. Екстремно високи температури ќе има денеска во јужниот дел на земјата, во Гевгелија и околината, каде што температурата ќе биде и над 40 степени.

Препораката на Владата од пред неколку дена доенсена на седница и натаму важи. Ако немате потреба, не излегувајте надвор, а доколку морате, тогаш задолжително носете со себе вода и заштитна капа. Пијте многу течности, и конзумирајте лесна храна.

Екстремно високи температури ќе има денеска во јужниот дел на земјата, во Гевгелија и околината, каде што температурата ќе биде и над 40 степени.