Лична приказна 2. дел : Како ја поднесов втората доза на Спутник 5

Дописникот на ДВ, Сергеј Сатановски учествува во тестирањето на руската вакцина за корона Спутник 5. Не знае дали прима вакцина или плацебо супстанца. Ова е неговото искуство од прва рака

На почетокот од декември дописникот на ДВ Сергеј Сатановски се пријави да учествува во тестирањето на вакцината Спутник 5 која ја направи московскиот Гамалеја Институт за епидемиологија. Тогаш тој ја прими првата доза и за ДВ го раскажа своето искуство. Сега ја прими втората доза и повторно ги споделува деталите со нас.

Линк до целиот текст на Дојче Веле тука