Леди Гага е кралица на маските: Од Ирис Ван Херпен до Валентино

САД-Поп-ѕвездата Леди Гага (34) никогаш не разочарува на црвениот килим и на настапите. Синоќа на доделувањето на видео-музичките награди на „Ем-ти-ви“ (на Интернет, проследено со претходно снимени настапи) Гага освен со освоени пет награди (меѓу кои и за песна на годината, уметник на годината и соработка на годината – за песната „Rain on Me) доминираше и со екстравагантниот изглед. За секоја песна смени гардероба со маска како моден додаток, вкупно девет, на дизајнери од високата до дизајнери на авангардната мода.

Креација на Christopher John Rogers
Креација на Iris van Herpen
Креација на Dead Fetish Couture
Креација на Valentino
Candace Cuoco jacket over a Valentino catsuit
Со Аријана Гранде