Ле Паризиен: Шумахер тајно пренесен во болница во Париз


Седумкратниот шампион во Формула 1, Михаел Шумахер е тајно хоспитализиран на клиника во Париз, објави „Ле Паризиен“. Според изворот, тој бил пренесен од вила во Швајцарија и однесен во болницата „Жорж Помпиду“.

За време на транспортот, Шумахер бил внимателно скриен од јавноста. Тој бил придружуван од околу 10 лекари.

На 29 декември 2013 година, Шумахер се здоби со тешка повреда на главата додека скијаше. Повеќе од пет месеци се наоѓаше во кома. По повредата, тој никогаш не се појави во јавноста.