Кипер удри во надвозник на автопатот во изградба Охрид – Кичево

Товарно возило на подизведувач на автопатот во изградба Охрид – Кичево, утрово удрил со приколката во надвозник кај селото Песочан.
Најверојатно приколката на возилото не била спуштена.
Причината за несреќата во која е предизвикана голема матријална штета ќе треба да се утврди.Дали возачот заборавил да ја спушти, или станува збор за дефект ќе покаже истрагата.