Културен настан „Боцни си кирилица“ во Бруталиск


Трн.мк во очи на празникот „Св. Кирил и Методиј” организира културен настан во среда,  22 мај, од 20 часот во Бруталиск.

 Дојдете и „боцнете” од кириличното мени:

 – Јовица Михајловски со кириличен поздрав

– Џијан Емин со музичка подлога и диџејски сет

 – Ивана Павлаковиќ и Несрин Таир со изведба на народно творештво собрано од Цепенков

 – ТеатроСк со статуa од собирачот на народно творештво 

– Давор Кешкец ќе црта кирилица во живо

– Васо со свој диџејски перформанс