Ковачевски најавува амандмани ако постои можност да бидат амнестирани од „Монструм“


Фото: Б. Грданоски

Премиерот Димитар Ковачевски денеска од собраниската говорница одговарајќи на пратеничко прашање рече дека пратеничката група на СДСМ ќе поднесе амандман доколку постои можност да се амнестираат осудени лица од убиството кај Смилковското Езеро. 

– Штом законот влезе во собраниска процедура, доколку има такви случаи кои ги наведувате, пратеничката група на СДСМ ќе поднесе амандман со кој истите ќе бидат исклучени од можноста за амнестија, рече Ковачевски.

Пратеникот Бојан Стојановски од ВМРО-ДПМНЕ го праша премиерот дали како родител е подготвен да ги амнестира помагателите во убиството кај Смилковското Езеро.