Костадинов: Силјановска била министер во првата влада, а нејзиниот сопруг терал бизнис со фри шоп

Гордана Сиљановска не само што е залутана во политиката, залепена зад деструкцијата на ВМРО-ДПМНЕ зборува против се и се што, па и против самата себе си, изјави Костадин Костадинов од СДСМ.

„Канидатката на Христијан Мицкоски ги напаѓа политиките на првата Влада во независноста, против Владата во која токму таа била министерка.

Сиљановска, во времето на транзицијата била министерка а нејзиниот сопруг токму во тоа време терал бизнис со „фри шоп“.

Сиљановска е пример за транзициски политичар според критериумите на нејзината ВМРО-ДПМНЕ.

Секојдневно се докажува, Сиљановска е нечесна и неискрена пред граѓаните, иста е како Иванов и Мицкоски.

Граѓаните нема да дозволат нечесни и неискрени личности, залутани во политиката да застанат на чело на државата.

Граѓаните на овие избори ќе изберат вистински претседател кој ќе работи во интерес на државата а не на партиите, граѓаните ќе го изберат Стево Пендаровски за нов претседател на Република Северна Македонија“, додаде Костадинов.