Кој е најголемиот неуспех во животот според познат руски психолог


Многу луѓе погрешно доживуваат одредени животни ситуации како неуспех.

Општеството често ги стигматизира луѓето кои работат како чувари или кои живеат со своите родители по одредена возраст. Но, вистината е дека неуспехот не секогаш изгледа како што повеќето го замислуваат.

Психологот Михаил Лабковски со право посочува дека неуспехот не може да се дефинира само преку тие надворешни околности. Тој исто така додаде: „Дали сакате да ви кажам што е всушност неуспех?

Неуспех е кога секој ден го поминувате неостварено, без да ги реализирате вашите желби и цели. Неуспех е кога работите работа која е општествено престижна, но длабоко ја мразите внатре.

Неуспех е кога ќе се омажиш за личност која е интелигентна, перспективна и привлечна, но не чувствуваш љубов кон неа.

Неуспех е кога постојано броите калории во обид да постигнете некој идеал на туѓото тело.

Неуспех е кога цел живот сонувате да напишете роман, но се плашите да продолжите поради стравот од неуспех.

Неуспехот е секс без страст, направен од чувство на должност, наместо од вистинска желба и привлечност.

Неуспех е кога живеете со личност која ве сака, разбира и се грижи за вас, но вашите мисли талкаат кон некој друг.

Неуспех е кога вашето дете само сака да си игра со вас, а вие, наместо тоа, само сакате да останете сами.

Неуспех е кога сонувате за промени, но не преземате чекори за да ги остварите.

Тоа се ситуациите што ги нарекувам неуспех. Важно е да се разбере дека неуспехот не е поврзан само со надворешните околности или општествените норми, туку и со нашата внатрешна состојба на умот, емоциите и соништата кои се стремиме да ги постигнеме.