Кои се пратениците на ДУИ, коалицијата на Алијансата за Албанците и Алтернатива, Левица и ДПА

Во новиот состав на Совранието ДУИ ќе има 15 пратеници. Тоа се:

Во ИЕ 1 – Изет Меџити и Арбен Зибери                                                                          Во ИЕ 2 – Арбер Адеми и Берат Ајдари                                                                       Во ИЕ 5 – Талат Џафери, Исмаил Јахоски и Арбана Пашоли                                          Во ИЕ 6 – Али Ахмети, Фљорин Бесими, Арта Сендели-Биљали, Насер Нуредини, Бајрам Реџепи, Вјолца Адеми и Бајрам Кадрија

 

Коалицијата на Алијансата за Албанците и Алтернатива има 12 пратеници. Тоа се:

Во ИЕ 1 – Скендер Реџепи и Абдула Салиу                                                                    Во ИЕ 2 – Африм Гаши, Ељми Азири и Сафие Шаини-Садики                                          Во ИЕ 5 – Сурија Рушиди                                                                                           ИЕ 6 – Зијадин Села,  Атнан Незири, Илире Даути, Хусни Исмаили, Халил Снопче и Артина Ќазими

 

Левица има двајца пратеници во Собранието: Димитар Апасиев од ИЕ 1 и Борислав Крмов од ИЕ 3.

ДПА е претставена само со еден пратеник – Мендух Тачи од ИЕ 6