Кои се избраните пратеници на коалицијата на СДСМ и Беса

Државната изборна комисија вчера ги соопшти првите неофицијални резултати од изборите, Според нив, коалицијата на СДСМ и Беса освои 46 мандати. Еве кои се избраните пратеници по изборни единици.

 

Прва изборна единица

 1. Никола Димитров
 2. Мила Царовска
 3. Дамјан Манчевски
 4. Моника Зајкова
 5. Дарко Каевски
 6. Горан Мисовски
 7. Кастриот Реџепи
 8. Марија Георгиевска

 

Втора изборна единица

 1. Оливер Спасовски
 2. Сања Лукаревска
 3. Мухамед Зеќири
 4. Даниела Маркоска
 5. Мартин Костовски
 6. Љатифе Шиковска
 7. Бастри Бајрами

 

Трета изборна единица

 1. Љупчо Николовски
 2. Јагода Шахпаска
 3. Сашко Николов
 4. Маја Морачанин
 5. Ненад Коциќ
 6. Соња Михајловска
 7. Љупчо Балковски
 8. Марија Ангелова
 9. Илија Николовски

 

Четврта изборна единица

 1. Зоран Заев
 2. Соња Мираковска
 3. Миле Талевски
 4. Даниела Колева
 5. Панчо Минов
 6. Марија Костадинова
 7. Костадин Костадинов
 8. Лолита Ристова
 9. Павле Трајанов
 10. Коле Чаракчиев

 

Петта изборна единица

 1. Радмила Шекеринска
 2. Јован Митрески
 3. Бисера Стојчевска-Костадиновска
 4. Лазе Таневски
 5. Бети Наумовска-Рабаџиевска
 6. Енес Ибрахим
 7. Боби Мојсоски
 8. Жаклина Лазаревска

 

Шеста изборна единица

 1. Биљал Касами
 2. Фаница Николоска
 3. Бејџан Иљас
 4. Фадил Зендели