Клубовите од Премиер лигата можат да ја завршат сезоната во Австралија

Останатите натпревари од фудбалскиот шампионат на Англија можат да се случат во австралискиот град Перт, пренесува „Сан“.

Главната идеја е да се спроведат натпревари во Англија на неутрални полиња подалеку од густо населени места. Постоењето на опција со Австралија го потврди и новинарот Гери Вилијамс.

– Имав преговори со претставници на клубовите во Премиер лигата, им се допадна идејата, рече Вилијамс. – Комуницираат со владини службеници, тие се ентузијасти. Овде е безбедно. Властите кренаа многу ограничувања.

Постојат четири големи стадиони во Перт кои англиските клубови можат да ги користат. Претходно беше објавено дека сезоната може да продолжи на 8 јуни.