Клинт Иствуд и на 90 години ќе режира и глуми во “Cry Macho” на „Ворнер Брос“

САД- Клинт Иствуд (90) го најде својот следен филм: Тој ќе режира, ќе продуцира и ќе глуми во Cry Macho” “ за „Ворнер Брос“. Ричард Неш го напиша сценариото заедно со Ник Шенк.

Врз основа на истоимената книга од Неш, филмот ќе го толкува Иствуд како одгледувач на коњи и родео ѕвезда кој се вработил во 1978 година за да го донесе син му дома , далеку од неговата мајка алкохоличарка. Преминувајќи го руралното Мексико, се соочуваат со предизвици и откуп.

Иствуд неодамна ги режираше „“Richard Jewell” и “The Mule,” “, на Ворнер Брос. Неговите други заслуги вклучуваат „The 15:17 to Paris“, „Sully“, „American Sniper“ и „Jersey Boys“. Во актерската арена, тој неодамна глумеше во филмовите  “Trouble with the Curve” и “The Mule.” Други негови славни филмови се и  “Gran Torino,” “Million Dollar Baby,” “Escape From Alcatraz,” “Dirty Harry” и “The Good, the Bad, and the Ugly.” “.

За неговиот придонес во филмовите Unforgiven (1992) и Million Dollar Baby (2004), Иствуд освоил оскари за најдобар режисер и продуцент на најдобриот филм, а бил номиниран и за најдобар глумец. Иако стапил во брак само двапати, Иствуд има седум деца од пет жени.