Ќерката на Брус Спрингстин не е во американскиот олимписки тим за Париз


Додека олимписките спортисти ги прават последните подготовки да се упатат во Париз на Летните игри, една претходна медалистка нема да им се придружи оваа година – а таа, исто така, е ќерка на Брус Спрингстин.

Џесика Спрингстин (32), носителка на сребрен олимписки медали во коњички спортови, која го имаше своето олимписко деби во Токио во 2021 година, нема да се натпреварува со тимот на САД оваа година по објавувањето на коњичкиот тим на Олимпијадата во Париз, според CBS News.

Во саботата, 6 јули, беше објавен олимпискиот тим за 2024 година преку соопштение за печатот, а Спрингстин беше забележително отсутна. Годинешниот тим ќе се состои од три члена: Кент Фарингтон, Лора Краут и Меклејн Вард. Тимот ќе биде поддржан и од алтернативниот член Карл Кук.

„Ние сме многу среќни што тројца од најискусните спортисти во коњички спортовисе во врвна форма се упатуваат кон Игрите. Дополнително, имаме силна алтернативна комбинација на коњи за спортисти во Карл и Каракол кои покажаа одлична неодамнешна форма“, рече шефот на екипата Роберт Ридланд во изданието. „Сега тој избор е завршен, ние сме 100% ласерски фокусирани на Париз. “

Фарингтон, Краут и Вард се натпреваруваа на седум олимписки игри. Вард беше во тимовите на САД кои освоија златни медали во 2004 и 2008 година, чиј член беше и Краут. Слично на тоа, Фарингтон му помогна на тимот на САД да освои сребро во 2016 година.

Спрингстин го освои среброто заедно со сегашните членови на Тим САД, Краут и Вард во коњичкиот тим на САД од три лица.

Непосредно пред да го направи своето деби на Олимпијадата во Токио, Спрингстин им кажа на PEOPLE какво е чувството да се учествува на најкултниот спортски настан во светот.

„Тоа е најголема чест. Во текот на мојата кариера, да ја претставувам мојата земја ми беше цел, и затоа, да го правам тоа на Олимпијадата, тоа е огромна чест. Не можев да бидам повозбудена“, сподели таа.