Кина им забранува на своите државјани да патуваат на Тајван

Кинеските власти соопштија дека им забрануваат на своите државјани да патуваат индивидуално на Тајван, со оглед на тековните лоши односи со властите на островот.

Во соопштението на Министерството за култура и туризам се вели дека таквото патување ќе биде санкционирано почнувајќи од четврток, „со оглед на актуелните односи меѓу двете страни“.

Не е нагласено за укинување на групно патување на кинески државјани.