Кица Колбе со петти роман „Витезот и Византијката“

Новиот, петти по ред, роман на познатата писателка и колумнистка на Дојче веле -Кица Колбе од понеделник, 16 ноември, ќе се најде во продажба во книжарницата на ИЛИ-ИЛИ.

Приказната  во романот „Витезот и Византијката“ се одигрува во Бон, Рим и во едно гратче близу Фиренца, во Тоскана. Главните личности во романот се докторанти по филозофија и историја на уметноста на Универзитет во Бон.

Линк до извадокот од романот тука