Кејт Бланшет спари тоалета на Меквин со сако: Црвениот килим на Мостра е хуманитарен

Италија– Во време кога гала настаните се чувствуваат како далечно сеќавање, ОскаровкатаКејт Бланшет го оживеа црвениот килим  додека присуствуваше на премиерата на Ди Ји Лу Ксијанг на 77. Филмски фестивал во Венеција, во улога на претседател на жирито годинава.

За таа пригода, таа беше облечена во бел драматичен фустан на Александар Меквин и црн блејзерски ансамбл, кој дебитираше како дел од колекцијата на пистите на модната куќа за  пролет ’20.

Фустанот има драматичен детал од бели карнери и на рамото и околу половината. Исто така, има треперлива вез од сребро низ целиот материјал сличен на тул. Блејзерот се одликува со едноставно, структурирано сако и ревери.

Таа ја стилизираше елегантната комбинација со класичен пар салонки од велур на Џузепе Заноти- Каролин во црна боја. Чевлите се изработени во Италија. Тие обично се продаваат по цена од 675 долари, но во моментов се продаваат за 338 долари на веб-страницата на брендот.

Како и во секоја пригода оваа година, актерката се одлучи да ги почитува правилата за црвениот килим оваа година и повторно носи стари тоалети на настаните на најстариот филмски фестивал во светот.

Сите тоалети што се носат за годинава ќе бидат донирани на РАД . Фустаните ќе бидат понудени на аукција, а приходите ќе бидат наменети за непрофитни организации, вклучувајќи ја и ОН- жени.