Казнети и затворени повеќе големи маркети во Скопје и во Струга


Директор на ДПИ Горан Трајковски (Фото: Б. Богдановска)

Казнети и затворени денеска се повеќе големи маркети во Скопје (Чаир, Тафталиџе, Кисела Вода и Бутел) и Струга, соопшти директорот на Државниот пазарен инспекторат Горан Трајковски.

– Во повеќе наврати напоменав дека секој мора да ги почитува законите и Одуките на Владата. Исто така, нема да дозволам никој да ги манипулира и доведува во заблуда граѓаните – потрошувачите!, напиша вечерва на својот Фејбук профил Трајковски. 

Тој апелира до сите трговци, дека нема да има компромис, ниту селекција во постапувањето на пазарниот инспекторат, кога е во прашање интересот на граѓаните.