Карла Бруни-Саркози: Меланија Трамп е убава, ама јас бев луда по Мишел Обама

Франција– Во 90-тите години, Карла Бруни (52) беше еден од најдобрите манекенки во светот, заработувајќи милиони годишно на пистите за Диор, Версаче, Шанел и Сен Лоран, додека се дружеше и љубуваше со Мик Џегер, Ерик Клептон и Кевин Костнер.

И, ако тоа што беше славна, не беше доволно, Бруни го сврте вниманието на јавноста со бракот во 2008 година со тогашниот француски претседател Никола Саркози: Стана прва дама на Франција. Облечена во Диор, Бруни беше несомнено најгламурозната прва дама од Џеки О.Кога е во прашање сегашната прва дама на САД, Меланија Трамп, Бруни повеќе сака да разговара за Мишел Обама.

„Па, Меланија е убава. Но, бев луда по Мишел Обама. Беше толку шармантна во животот и толку пријатна “, вели Бруни. „Никогаш не сум ја сретнал Меланија. Тешко ми е да проценам некој што никогаш не сум го сретнал затоа што луѓето можат да бидат толку различни од нивниот имиџ. Кога сте во таа позиција, станувате многу параноични и исполнети со страв. Мислам дека стилот на првата дама не зависи многу од начинот на кој таа се облекува – тоа е повеќе атмосфера и што прави за луѓето “. Таа продолжува: „Вие имате моќ да им помагате на другите луѓе, и тоа се моите најдобри спомени. Значи … Мислам дека на Меланија ќе и се суди повеќе преку тоа. Го сакам она што Мишел Обама го направи за исхраната во Америка. Таа заврши одлична работа. Се надевам дека Меланија има повод… да им помага на другите луѓе За годините како прва дама, Бруни сподели:

„Да ви кажам право, кога мојот сопруг беше претседател, јас бев исплашена цело време – дека може да се случи нешто во светот, дека може да му се случи нешто“, признава таа. „Бев под стрес за него. Но, се обидов да бидам професионална и кул. Јас не сум тип на жена што се вклучува во саканата личност [деловно], па затоа не сакав да направам нешто погрешно “.