Каракачанов го кани Груевски на дуел

Подготвен сум да дојдам во Будимпешта и еднаш засекогаш да дознаам што е ВМРО, вели бугарскиот вицепремиер Красимир Каракачанов на Фејсбук и му порачува на поранешниот македонски премиер Никола Груевски дека е подготвен да замине во Будимпешта на историски дуел со него.

„Предлагам Никола Груевски да ја продолжи нашата историска конфронтација во живо. Подготвен сум да дојдам кога тој ќе рече и каде ќе посочи, до Будимпешта, и еднаш засекогаш да откријам што е ВМРО, без разлика дали е бугарско или антимакедонско. Дали Бугарите биле нејзини фигури и лидери или букефалисти – следбеници на Александар Велики? Исто така, предлагам да ги поканиме сите бугарски и македонски медиуми кои сакаат да ја снимаат и емитуваат нашата дебата. Иако е дуел, се согласувам со Никола Груевски да ги поканам гореспоменатите асистенти, како и секој друг историчар што тој сака да го поддржи. Јас ќе бидам сам“, вели Каракачанов.