Канскиот филмски фестивал одложен за јуни

Франција- Филмскиот фестивал во Кан, еден од најгламурозните во светот место во мај (од 12 до 23) се одлага за крајот на јуни .

Организаторите во соопштение велат дека разгледувале неколку датуми за фестивалот, вклучително и крајот на јуни.

Коронавирусот е потенцијална закана и за филмскиот пазар во Кан, кој делумно се одржува на затворен простор –  а минатата година собра 12.527 учесници.