Камиони со помош влегле во Газа


Околу 50 камиони со храна и медицински материјали влегле во Појасот Газа преку преминот Рафа, јави Ал Џезира.

Сепак, ограничената помош стигнува само до јужните области на Газа, додаде медиумот.

Портпаролот на Светската програма за храна Абер Етеда, претходно за Ал Џезира изјави дека во Појасот сега влегуваат „само 10 отсто од залихите на храна што доаѓаа во Газа“ пред почетокот на војната.