Како да ги исчистите тешко достапните агли на кадата од мувла: Пробајте го овој трик


Појавата на мувла на рабовите на кадата и на аглите на ѕидовите е речиси стандардна појава, а памучните топчиња можат да ви помогнат да ги исчистите тешко достапните површини.

Не само што аглите на кадата можат да станат валкани по постојаното туширање и капење, туку можат да привлечат и мувла и мувла. Откако ова ќе се насобере, може да стане уште потешко да се исчисти. Редовните алатки за чистење, како што се четките и сунѓерите, нема да работат толку ефикасно на квадратните агли на кадата бидејќи не можат да стигнат до сите области.

Прскањето на кадата и средството за чистење плочки околу аглите на кадата ќе биде донекаде ефективно, но поголемиот дел од средството за чистење едноставно ќе се лизне. Клучот за отстранување на мувлата е да го задржите средството за чистење на површината што е можно подолго. Тогаш памучните топчиња стануваат многу удобен додаток за бања.

Едноставно ставете памучни топчиња во острите агли на ѕидот на вашата када каде што се среќава со плочката. Потоа обилно испрскајте ги со средство за чистење туш. Чистачот на база на белило најдобро функционира за отстранување на мувлата. Оставете го да отстои неколку часа. Идеално е да ги оставите преку ноќ.

Следното утро облечете ракавици, извадете ја памучната волна, а потоа исплакнете со топла вода. Површините треба да бидат блескаво чисти. Ако не, повторете ја постапката. Можете да го правите тоа редовно, околу еднаш месечно, за да ја отстраните мувлата во бањата.

Понекогаш калапот се протега надвор од малата површина каде што плочките почнуваат од рабовите на кадата. Памучните топчиња нема да работат во тие случаи, но тоалетната хартија може да го направи трикот. Иако не впива како памучни топчиња, тоалетната хартија може да се манипулира за да одговара на речиси секоја форма.