Каде живеела оскаровката: Мерил Стрип го продава домот во Њујорк за 18 милони долари

САД– Добитничката на три Оскари, актерката Мерил Стрип (70)  го продава пентхаусот во Њујорк за 18, 250 илјади долари. Претходно, бил понуден за 24 милиони долари.

Лоциран во Трибека, импресивниот дом со отворени тераси има поглед кон реката Хадсон, и кон сите најзначајни знамменитости во Њујорк.

Пентхаусот има четири спални соби, толку купатила, фитнес центар, градина, сопствена гаражи и домар.