Каде да се јавите ако имате симптоми на грип

 

Министерството за здравство препорачува доколку имате симптоми на грип да не одите на лекар, туку да се јавите на телефоните на центрите за јавно здравје.

Доколку чувствувате исти или слични симптоми на грип, не посетувајте доктор, туку јавете се во центрите за јавно здравје, препорачуваат од таму.

Еве ги телефоните:

ЦЈЗ Битола – 071/261-330
ЦЈЗ Велес – 071/219-278
ПЕ Гевгелија – 078/545-444
ЦЈЗ Кочани – 071/373-913
ЦЈЗ Куманово – 070/215-851
ЦЈЗ Охрид – 070/723-029
ЦЈЗ Прилеп – 076/475-747
ЦЈЗ Скопје – 071/289-614
ЦЈЗ Струмица 072/235-543
ЦЈЗ Тетово 075/240-464
ПЕ Гостивар 076/365-161
ЦЈЗ Штип 078/365-613
ИЈЗ Скопје 078/387-194
ЗД Ало докторе 02/15-123