Јанушев: Македонија победува против Северна, македонската пролет се случува


Во првината реакција по изборниот ден, шефот на изборниот штаб на ВМРО-ДПМНЕ Игор Јанушев изрази огромна благодарност до граѓаните, до секој еден човек во државата, за секој еден глас,за оние кои излегоа на гласање, но и за оние кои не излегоа на гласање.

Според него, имавме изборна кампања со низа прекршувања.

-Ќе споменам дека имавме генерално мирен изборен ден, рече Јанушев.

Македонија ни дава сила. Вечерва победува Македонија, вечерва победува правдата, стигнува правдата во Македонија, честитоста наспроти неправдата. Македонија против северна, македонската пролет се случува.