Јанчев: Дај боже да бидеме сите како Заев

Градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев, избран како кандидат на ВМРО-ДПМНЕ, чиј член се уште е, на трибина зборуваше за тоа каков лидер сака да биде тој лично.

„Дај боже да бидеме сите како Зоран заев и да бидеме сите флексибилни и да можеме да работиме, рече Јанчев на трибината.

Тој побара неговиот став да не биде доживеан како навреда кон неговата партија туку како негово лично мислење.