Италија: Нови 837 починати, се намалува бројот на заболени, се повеќе излечени

Во Италија, во последните 24 часа, од корона вирус починаа 837, додека новозаразени се 2.107.
Италијанците веруваат дека се на врвот на борбата со вирусот, со оглед на тоа дека сите бројки, освен бројот на мртви, опаѓаат, додека бројот на излечени расте.
За еден ден излечени се 1.109 лица.