Иранско МО: УБиен е Мохсен Фахризаде, шеф на националната нуклеарна програма


Иранското Министерство за одбрана потврди дека шефот на иранската нуклеарна програма е убиен.

Мохсен Фахризаде е убиен во близина на Техеран. Тоа го објави иранската полуофицијална новинска агенција „Фарс“.