Интерес за книги: Замисли едно поинакво Скопје (галерија)

Фото: Б. Грданоски

Замисли еден поинаков поглед- е мотото на годинашниот Саем на книги, (поддржан од Министерството за култура) прв пат на отворено заради коронавирусот, на помал простор и без големи попусти. Замислете поинакво Скопје, по многу години, да се чека ред за влезница кај „Борис Трајковски“, не за концерт туку за книга.

Фото; Б. Грданоски

Љубителите на пишаниот збор избираат од понудата на голем број домашни и странски автори, странска литература,стручна, научна и белетристичка литература,книги за млади и деца. Да проследат понекоја промоција, да се видат со пријатели по долго време, да промуабетат на кого карантинот му оставил трага, кој има бел тен и останал во Скопје, а кој шета низ Македонија и во соседството за бронзен тен.

Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски
Фото; Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски
Фото: Б. Грданоски