И Франција ќе забрани летови од Велика Британија

Франција – Франција размислува да ги забрани сите летови од Велика Британија, откако на островот се појави нов вид на коронавирус, јави телевизијата БФМ.

Официјалната одлука можно е да биде објавена во текот на денот, додаде БФМ, без да наведува извори, додека официјални претставници на француското Министерство за транспорт не беа достапни за коментар.

Забрана за летови од Велика Британија во текот на денот веќе воведоа Холандија и Белгија, кои одлучија да го прекинат и железничкиот сообраќај.