Хрватска: Потврдени три нови случаи на коронавирус

Од Клиниката за инфективни болести „Д-р Фран Михаљавиќ“ во Загреб се потврдени уште три нови заразени лица со коронавирус.

Се работи за лица кои пристигнале од Австрија и Германија.
До сега во Хрватска се потврдени 19 заболени лица.