Хрватска: Куче го чека сопственикот кој нема да се врати

 
 
 

Земјотресот кој вчера ја погоди Хрватска беше страшен не само за луѓето туку и за животните. Многу кучиња се исплашија и побегнаа од своите домови, талкаат по улиците, додека други се вратија во урнатините, барајќи ги своите сопственици.

Помеѓу ваквите е куче кое стои пред демолираната куќа на сопственикот Миле Јурковиќ во Мајске Полјане кој повеќе нема да се врати.. Останува само урнатините од куќата, а тажната глетка на мало куче што седи пред куќата и го чека својот сопственик, ја направи фоторепортерот на Пиксел денес.

Засолништето за запуштени животни на градот Загреб објави упатства до граѓаните што да прават откако ќе пронајдат куче во подрачјето погодено од земјотресот.